"Kitakami: Amúgy meg miért curry? A húsos krumplit jobban szeretem. 
Ooicchi: Az a kedvenc ételem! A húsos krumpli a kiváló feleségek és anyák eledele, és egyszer én is az szeretnék lenni!
Kitakami: Tényleg? Akkor majd egyszer megkóstolnám, hogyan csinálod."
(Kantai Collection: KanColle.The animation. 6. epizód: A Curry-művelet)
 

Mi a frász az a japán curry? A curry nem indiai? Hogy kerül ez egy vízicserkész honlapra?

Gyere velem, elmagyarázom.

Ilyen erős leszel

Lassan indul a szezon és elhagyjuk a téli szálláshelyünket és vízreszállunk, a világunk megismerésére. hogy ez zökkenőmentesen menjen szükséges a megfelelő felkészülés és karbantartás elvégzése, ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. A cikk sorozatunk első részében a testünk felkésítésével foglalkozunk.

Legutóbbi kikötői estén (amin ott lehettem) szóba került a halászlé. Minap megtáltam bácsikám által írt szakácskönyvet, melynek témába vágó szakaszát szeretettel teszem közkinccsé:
"Az igazi halászlé az ételek csúcsa lehetne, ha tudnánk biztosítani a hozzávaló anyagokat és feltételeket. Én, már nem főzök halászlét, a feltételek hiánya miatt. Ennek ellenére leírom, mert, talán valaki lesz olyan szerencsés, hogy meg tudja teremteni.

Az elmúlt hetekben kenu kormányos képzésre indult egy maroknyi vízicserkész és jelölt, hogy a hosszú felkészülés után eljussanak a képesítésig.

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.