Életmentők

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A vitorlás csónak kormányos képzés zárótúráján, a Magyar Honvédség balatonkenesei kempingjének stégjén tevékenykedtünk július 26-án késő délután. Tőlünk 20-30 méterre a vízen egy pár birkózott strandeszközével, egy felfújható teknősbékával. A férfi egyszer csak halkan szólogatni kezdett: "Segítsetek, segítsetek..."

A strandon sokan voltak vízen és parton, a többség játéknak vélte az esetet. Ám Dobay Márton (14) Eck Bence (14) és Erős Pál (14) komolyan vették a segítségkérést, vízbe ugrottak, hozzájuk úsztak és kisegítették őket a mély vízből!
Kiderült: a lány már fuldoklott és a férfi sem tudott úszni! A szomszéd strandról sodródtak át a teknőssel, és leborultak a mély, erősen hínáros vízben – végzetes következménye lett volna, ha a három cserkész nincs résen!

Az MCSSZ OT döntésére Bedekovics Péter "BePe" Országos Elnök a 2021. december 5-i küldöttgyűlésen "Jó Munkáért" életmentő cserkészkitüntetés adományozásával ismerte el a három cserkész helytállását!

Legyen tettük mindnyájunk előtt is példa!
János(96)

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.